Підсумки роботи Державного архіву Запорізької області за тиждень 7 - 11 грудня 2020 року

Протягом тижня з 7 по 11 грудня 2020 року працівниками Державного архіву Запорізької області здійснено таку роботу:

За звітний період виконано 54 звернення громадян України та іноземців. На електронну пошту звернулися 58 громадян (з них 11 іноземців) та на телефону «гарячу» лінію звернулося 12 громадян. У читальному залі працювали 6 користувачів з документами Національного архівного фонду.

Надана методична та практична допомога працівникам Вознесенівського та Хортицького районних у місті Запоріжжі відділів державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) в упорядкуванні документів: підготовці описів справ постійного зберігання, складанні продовжень історичних довідок, передмов, титульних аркушів до описів справ, актів про вилучення для з нищення документів, не внесених до Національного архівного фонду.

Надано методичну та практичну допомогу 5 установам у проведенні упорядкування документів, а саме: Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації, КЗ «Запорізький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані» ЗОР, ДП «Запорізький державний цирк» Міністерства культури України, ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», які є джерелами формування Національного архівного фонду Державного архіву Запорізької області; у розробленні зведених номенклатур справ, положень про експертні комісії, інструкцій з діловодства Департаменту захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації, Національному заповіднику «Хортиця», КП «Аптечне об’єднання «Фармація» ЗОР з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Проводилося консультування працівників Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області з питань формування ліквідаційної справи та передавання документів постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу).

Підготовлені акти виконаних робіт з упорядкування документів на договірній основі ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» та Департаменту фінансів Запорізької облдержадміністрації.

Продовжується приймання річних звітів від архівних установ області.

У рамках Програми охорони пам’яток історії і культури у м. Запоріжжя на 2018-2022 роки Державним архівом Запорізької області продовжується робота з підготовки документальної інформації для формування зведеної бази історико-архівної інформації, яка розміщується на електронному ресурсі «Запорізька спадщина» (оцифровано 258 документів).

За програмою «Архівні зібрання України» з підготовки путівників, анотованих реєстрів фондів, зведеного каталогу метричних книг та інших довідників проводилась така робота:

- проводилось вивірення тексту путівника, уточнення історичних довідок установ, організацій, підприємств, схеми систематизації фондів;

- проводилась робота з поповнення бази даних «Архівні фонди України» даними фондів, які надійшли на постійне зберігання, уточнення відомостей щодо раніше приєднаних та переданих фондів, внесення виправлень в інформацію про фонди відповідно до наказу Державної архівної служби України від 27.09.2013 № 137 «Про заходи щодо прискорення роботи зі створення Інформаційної системи «Архівні фонди України»;

- проводилась робота по внесенню змін і доповнень до електронного покажчика на фонди, які зберігаються в корпусі 2 Державного архіву.

На виконання завдань і заходів, передбачених Програмою здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів Національного архівного фонду на 2020-2024 роки, здійснено перевіряння наявності і стану документів по 1 фонду 896 одиниць зберігання зі складанням відповідних актів.

Проводилось перевіряння і внесення даних до облікових документів фондів нових надходжень та результатів уточнення фондування документів, формування справ фондів і описів справ.

На постійне зберігання до Державного архіву Запорізької області прийнято 317 справ від двох установ - джерел комплектування.

Проводилась видавання справ із архівосховищ і описів справ:

працівникам архіву – 870 справ;

користувачам – 137 справ;

укладання справ – 920 справ.

Закартоновано 317 справ.

За звітний період було проведено брошурування з формуванням блоків документів 5231 аркуш справ. Підшито справ, що містять до 25 аркушів – 16 справ, від 25 до 50 аркушів – 10 справ, від 50 до 100 аркушів – 25 справ, від 100 до 150 аркушів – 8 справ, понад 150 аркушів – 8 справ. Відскановано 2005 аркушів справ на паперовій основі.