Для звернень громадян: тел. (061) 787 45 51

image01
Міська електростанція
image01
Буд. Лєщинського
image01
Вулиця Соборна
image01
Земська лікарня
image01
Магазин «Комунар»
image01
Олександрівська земська управа
image01
Будинок по вул. К. Лібкнехта
image01
Готель «Росія»
image01
Будинок купця Тавоніуса
image01
Вул. Олександрівська
image01
Народний будинок
image01
Вокзал «Олександрівськ»
image01
Олександрівська в’язниця
image01
Водонапірна башта
image01
Покровська Соборна Церква

Конкурс серед представників засобів масової інформації області

Державним архівом Запорізької області було проведено щорічний конкурс серед представників засобів масової інформації області за найкраще висвітлення діяльності місцевих архівних установ, історичного минулого України та Запорізької області за допомогою оприлюднення та популяризації документів Національного архівного фонду до Дня журналіста.

23 травня 2012 року на колегії Державного архіву Запорізької області були визначені переможці конкурсу та проведено нагородження журналістів- переможців Почесними грамотами Державного архіву Запорізької області газет «Південна Зоря», «Азовський вісник» (Бердянський район), газети «Колос» (Веселівський район), газети «Червоний промінь» (Запорізький район).

 

 

РІШЕННЯ

колегії Державного архіву Запорізької області

23.05.2012

м. Запоріжжя

1

Про заохочення представників засобів масової інформації області за найкраще висвітлення діяльності місцевих архівних установ, історичного минулого України та Запорізької області за допомогою оприлюднення та популяризації документів Національного архівного фонду до Дня журналіста

Розглянувши результати конкурсу за найкраще висвітлення діяльності місцевих архівних установ, історичного минулого України та Запорізької області за допомогою оприлюднення та популяризації документів Національного архівного фонду, проведеного серед представників місцевих засобів масової інформації, на виконання наказу Державного архіву Запорізької області від 26.04.2010 № 39 «Про затвердження Положення про проведення щорічного конкурсу серед представників засобів масової інформації за найкраще висвітлення діяльності місцевих архівних установ, історичного минулого України та Запорізької області за допомогою оприлюднення та популяризації документів Національного архівного фонду», колегія відмічає, що на конкурс були представлені матеріали місцевих ЗМІ за 2011 рік архівними відділами Бердянської (газети «Південна Зоря», «Азовський вісник»), Веселівської (газета «Колос»), Вільнянської (газета «Дніпровські вогні»), Гуляйпільської (газета «Голос Гуляйпілля»), Запорізької (газета «Червоний промінь»), Кам’янсько-Дніпровської (газета «Новини дня»), Токмацької (газета «Таврія») райдержадміністрацій та Енергодарської міськради (газета «РосТ»).

Представники засобів масової інформації присвятили свої статті подіям Великої Вітчизняної війни, долям своїх земляків, історії окремих населених пунктів, діяльності архівних підрозділів м. Енергодар.

Як і в попередні роки, журналісти звертаються переважно до «усної історії», але є і такі публікації, в яких використовувались документи Державного архіву Запорізької області та висвітлювалась діяльність місцевих архівних установ.

Враховуючи зазначене, колегія Державного архіву Запорізької області

ВИРІШИЛА:

1. Визначити переможцями конкурсу за найкраще висвітлення діяльності місцевих архівних установ, історичного минулого України та Запорізької області за допомогою оприлюднення та популяризації документів Національного архівного фонду до Дня журналіста:

1.1 співавторів Кіосева Олександра Федоровича, першого заступника головного редактора – виконавчого директора газети «Південна Зоря», члена Національної спілки журналістів України та Денисова Євгена Сергійовича, члена Національної спілки журналістів України за серію публікацій з історії міста Бердянськ у газетах «Азовський вісник» і «Південна зоря».

1.2 Ковальову Олену Олександрівну, завідуючу відділом молодіжної політики редакції Запорізької районної газети «Червоний промінь» за публікацію з історії адміністративно-територіального реформування Запоріжжя у 1770-1994 роках.

1.3 Федорова Олександра Олексійовича, члена Національної спілки журналістів України за серію публікацій з історії Веселівського району у газеті «Колос».

2. Нагородити переможців Почесними грамотами Державного архіву Запорізької області.


Голова колегії О.С. Тедєєв

Секретар колегії А.А. Федько